Primjena i perspektiva razvoja titanovih žica

Žice od čistog titanaižice od legure titananaširoko se koriste u mnogim poljima kao što su vazduhoplovna, petrokemijska, medicinska, zdravstvena, automobilska, građevinska, sportska i rekreacijska proizvodnja, što pruža više izbora za njegove primjene u industrijskim proizvodima visokih performansi i potrošačkim proizvodima.

1. Trenutno više od 80%žice od titana i legura titanakoriste se kaožice za zavarivanje od titana, kao što su razna oprema za zavarivanje od titana, zavarivanjetitanske cijevi, popravak zavarivanja turbinskih diskova i lopatica aero-mlaznog motora te zavarivanje kućišta.

2. Zbog svoje izvrsne otpornosti na koroziju,titanske žicese takođe široko koristi u hemijskoj, farmaceutskoj, proizvodnji papira i drugim industrijama. Može se utkati utitanova žičana mrežaza upotrebu kao filter morske vode, filter čiste vode i kemijski filter.

3. Za izradu se koriste i žice od titana i legura titanatitanski zatvarači, nosivi članovi,izvori od titana, itd. zbog njihovih dobrih sveobuhvatnih performansi.

4. U medicinskoj i zdravoj industriji, zbog izvrsne biokompatibilnosti, žice od titana i legura titana koriste se za proizvodnju medicinskih proizvoda,titanski implantatu ljudskom tijelu i popravite lubanje.

5.Žice od legure titanasa funkcijama memorije oblika, kao što sužice od legure titana i nikla, koriste se za izradu satelitskih antena, jastučića za rame za odjeću, ženskih grudnjaka&i okvira za naočale.

6. U industriji galvanizacije i obrade vode,titanske žicekoriste se za izradu raznih elektroda.

Razvojem nacionalne ekonomije potražnja zažice od titana i legura titanaće i dalje rasti. Trenutno je ponudatitanske žiceje nedovoljan i potencijalni razvoj je sjajan.


titanium wire