Kako spriječiti titanijumske vijke od olabavljanja?

Olabavljajućiod pričštivačaoduvijek je bio ozbiljan problem industrijske proizvodnje i industrijskih proizvoda, pa čak i uzrokovati nepredvidljivu štetu za naš svakodnevni život, rad, transport, nacionalnu odbranu i vojsku.

 

Onda kako spriječitititanij vijciod olabavljanja?

 

Često korišteni oblici anti-olabavljanja u našimtitanijski priččnikindustrija uglavnom ukljucuje sljedece tipove : podloske za opruge titanijuma , podloske za zaustavljanje titanija ,titanium retaining washers,titanijumski prstenovi za zaduzivanje, titanijum zaključavanje oraha,titanijum prorezni orasiItitanium cotter pinsItd.

 

Titanijumski mašionici(titanijum obične mašilice,titanijumski opruge,titanijum zaustavljajuce masice,titanijumski podlošci za zaključavanje) uglavnom se uzdiže na elastičnu silu i njeno umetanje incizivnog ugla kako bi se spriječilo labavstvo. Ali pošto je elastičnost titanijumske mašine neusvađena i takođe ne baš pouzdana, više je koristimo u nevažnom povezivanju.

 

Princip zaključavanjetitanium locking nutsje da kada se vanjska nit zavij u, dobra elastičnost najlona ili metalnog materijala će proizvesti silu zaključavanje kako bi se postigla zaključavanje. U slučaju malih vibracija, za podešavanje položaja mogu se koristiti i titanijska zaključavanja oraha. Međutim, zbog ograničenja tačke topljenja najlona, opća maksimalna working temperature odtitanijum najlon zakljucavanje orahatreba biti manje od 120°, a 100° ili manje je prikladno. Osim togatitanijum svi metalni zaključavanje orahatakođe će biti bolja alternativa.


golden titanium nylon locking nuts02