Titanijum je strava! "Borac" se trijumfaino vratio!

Lovac dubokomorski podmornica je osnovni zadatak istraživanja i razvoja 13. petogodišnjeg plana Kine. 10. oktobra 2010, Borac je is plovio iz Sanye, provincije Hainan za Marijanski rov u zapadnom Tihom okeanu za probnu misiju na dubini od 10.000 metara. Ona prvi put 27. oktobra obija barijeru dužine 10.000 metara i postavila novi kineski rekord u dubokomorskim vožnjama od 10909 metara. 13. novembra, završila je zajedničku operaciju prvog potopa i landera na podmorju na 10.000 metara i emitovao uživo video vrijeme cijelom društvu. 28., Borac, podmornica s čovjekom, dubine od 10.000 metara, uspješno je završio probnu misiju dubokog mora od 10.000 metara i vratio se u Sanyu.

 

Tim od titanijumskih legure instituta za istraživanje metala, Kineska akademija nauka izgradio je najveću i najpotrebniju potapljajuću kapsulu na svijetu za Borca koristeći samoizmišljenu titanijumsku legure Ti62A novi materijal.

 

Razvoj kapsule sa dubokom manedom u velikoj je fazi promovisao poboljšanje industrijskih kapaciteta i tehnologije proizvodnje opreme titanijuma u Kini. Visoka jačina i visoka tvrdoća titanove legure ingot veličina, širina i debljina ploče, hemisferska debljina titanijuma, kovanje sekcije i težine, debljina zavarivanja elektrona legure titana i drugi tehnički indikatori su oborili izvorni domaći rekord i blizu limitnog kapaciteta opreme. Tehnologija zavarivanje elektrona i toplotne obrade super-debelih i visokojaka titanijskih legure je postigla tehnološki skok napred. Ova transformacija i promocija ovih proizvodnih mogućnosti značajno će poboljšati nivo primjene legure titanija na poljima pomorskih brodova, morskog inženjeringa i petrohemijska industrija u Kini. Ove nove tehnologije mogu se promovisati i primijeniti u drugim legure titana, promovirajući industrijsku primjenu legure titanija u većem obimu, i ubrzava tempo industrije prema visokom kraju industrijskog lanca.

Titanium is awesome! The “Fighter”made a triumphant return!04