Kratka analiza rasta cijena sita od spužva i materijala od titana u 2019. godini

6. maja, Jinda, Zunyi Titanium, Shuangrui Wanji, Panzhihua spužva Titanium, BaoTi Huashen i ostala velika domaća preduzeća od sunđera od titana bili su ujedinjeni: cijena titan spužve porasla je za 2.000 yuana / tonu, nivo nula i nivo jedan je 71.000 juana / tonu i 70.000 juana / tonu. Tada je 20. maja, Baoji Titanium objavio da je cena titanijumskih materijala povećana za 10%. Nakon toga, cijena tetraklorida titana na sjeveru i jugu povećala se istodobno, a cijena tetraklorida titana tvrtke Zhongxing Electronics dosegla je 8.500 yuana / tonu. Poskupela je i cijena visoke titanijske šljake i rutila. Zatim je cijena Sitangrui Wanji titanijeve spužve porasla za 3000 RMB / tonu. Cijena titanove spužve približava se 75.000 juana / tonu. Visoka titanijska šljaka, rutil, magnezijeve ingoti i druge sirovine poskupjeli su. Konkretno, cijena tetraklorida titana raste od 2018. godine, prisiljavajući titan spužvu da poveća cijenu.


Razlog porasta cijena titanovih sirovina je taj što su na proizvodnju očigledno utjecali inspektori zaštite okoliša, a pad proizvodnje tetraklorida titana čini se da su „rijetke stvari skupe“. U stvari, to bi trebao biti razlog da se radovi na zaštiti okoliša u industriji od titana ne pokreću, ili se objekti zaštite okoliša ukrašavaju i ne mogu izdržati inspekciju inspektora zaštite okoliša, a proizvodnja ne može postići puno opterećenje. opskrba tetrahloridom titana postala je „usko grlo“ proizvodnje titanijumskih sunđera, zajedno s rastom cijena. Sa ovog stanovišta, poskupljenje titan sirovina je prouzrokovalo rast cijena titanijumske spužve. Ubuduće, inspektor zaštite okoliša „Akcije plavog neba“ postat će normalizacija, a situacija zbog nedostatka tetraklorida titana neće se mijenjati u kratkom vremenu. Kao preduzeće od titanijuma treba doneti ovu razumnu presudu.


Kroz istraživanja, polje primene titanijuma postepeno se širi. Iako potražnja za rigidnošću nije velika, ali postojala je činjenica krutog rasta potražnje. Udio titana koji se koristi u hemijskoj industriji opada, dok se proporcije zračne, navigacijske, vojne i civilne upotrebe povećavaju. 20. svibnja, 10-postotni porast titanijuma u Baojiju je oblik izražavanja koji je potreban nizvodno. Nizvodne sirovine od titana su porasle, a nizvodno cijene titanijumskih materijala porasle su, a cijena spužve za titanijum u sredini porasla je prirodno logično. Osim toga, zbog burnog međunarodnog okruženja, povećanje vojnog titana također će postati normalno stanje.


Dakle, završiti ovde, poskupljenje titanove sunđere i titanijumskih materijala ne može se promeniti za kratko vreme!